Onze Diensten

Een PLUS voor uw gezondheid!


Medicatiebegeleiding
op maat van de patiënt
Medicatieschema en check-up
Gedeeld Farmaceutisch Dossier
Bandagisterie, steun- en compressieverbanden
Advies over cholesterol
Raadgevingen rond diabetes
Dieetadviezen
Advies dermo-cosmetica (huidanalyse, stalen)
Advies haarverzorging
Samenstelling huis- en reisapotheek
Bedrijfsapotheek (B2B-offerte)
Levering aan huis
Sportbegeleiding (Voedingsadvies,Trainingsschema’s)
Vaccinatieschema
Gezondheidsadvies (verre)reizen
Dienst gezondheidsadressen (RVT's, Dokters, etc...)
Info-brochures oa. Geneesmiddelenwijzer, Voedingsadviezen, Sofiadis
Wetenschappelijke informatie (Delphicare, FarmaCompendium, Bcfi)
Incontinentie-/Stomamateriaal
Materiaal thuisverpleging, levering aan professionelen en particulieren
Zuurstof
Bloeddrukmeters
Bloedglucosemeters
Terugname vervallen medicatie
Opvolging bestellingen
Magistrale en Officinale bereidingen
Wachtdienst

Uitleen-aanbod (Verhuur en verkoop):

Aerosoltoestellen
Afkolftoestellen
Krukken: volwassen
Krukken: Kinderen
Rolstoelen ea. op aanvraag ism. Thuisgezondheidszorg (TGZ)
Looprekjes (rollator)
(elektrische) Rolstoelen
Ziekenhuisbedden en toebehoren zoals hefsystemen, bedtafeltjes…
Luchtbevochtigers
Zuurstofbom en manometers
Kinderweegschaal
Elektrische melkafkolvers (Medela)
Hometrainers (Kettler)
Apparaten tegen bedwateren (plaswekker)

 

Welke diensten bieden wij aan?

Als apotheekteam streven we ernaar onze dagelijkse basistaken te vervullen met de grootste zorg voor uw gezondheid en de kwaliteit van onze producten. Naast deze basistaken vinden we het belangrijk om steeds een stapje verder te gaan en te specialiseren in bepaalde diensten om zo te streven naar de meest optimale gezondheid voor elke patiënt of klant van de apotheek.

1. Huidanalyse

Wij zijn gespecialiseerd in dermocosmetica. U kan dan  bij ons terecht voor een huidanalyse en een breed gamma va huidverzorgingsproducten. Ons team krijgt regelmatig opleidingen over de middag en wij maken ook 's avonds tijd om bijkomende opleidingen te gaan volgen.

2. Individuele medicatievoorbereiding (IMV) voor de patiënt thuis

Voor wie?

  • Mensen die meer dan 1 geneesmiddel moeten nemen en deze durven te vergeten
  • Mensen met geheugenproblemen
  • Hulpbehoevende mensen
  • Mensen die graag het overzicht bewaren

Wat?

Aan de hand van uw medicatieschema gaan we de medicatie herverpakken in handige blisters voor een periode van 1 à 2 weken.

Hoe?

Wij werken met blisterkaarten voor 1 week waarbij in overleg met de patiënt en/of huisarts de meest optimale innamemomenten gekozen kunnen worden. Op deze manier kunnen we heel flexibel werken.

Kostprijs? 

  • €5,00 per week

3. Medicatieschema en POSOMIND

U neemt dagelijks een aantal geneesmiddelen en u wil het overzicht bewaren? Wij bieden u graag een medicatieschema aan waarbij we samen met u uw medicatie overlopen en komen tot een overzichtelijk A4 blad met uw schema. Dit schema kan u steeds meenemen naar elk huisarts- of ziekenhuisbezoek. Indien er wijzigingen aangebracht worden, brengt u het terug mee naar de apotheek en zal een apotheker uw schema opnieuw aanpassen en een geactualiseerd schema afdrukken.

Vergeet u af en toe een geneesmiddel? Dan hebben we een handig hulpmiddel voor u!
POSOMIND laat u weten wanneer u een geneesmiddel moet nemen, steeds op het juiste tijdstip, steeds het juiste aantal. Handig toch?
We nemen graag even de tijd in de apotheek om deze dienst te bespreken met u. U kan alvast een kijkje nemen op www.medimind.be voor meer informatie.

4. Sportbegeleiding

Wij hebben een uitgebreid assortiment aan voedingssupplementen voor topsporters en kunnen u zeker begeleiden om nog betere prestaties te leveren. BOOOM en ETIXX zijn voor ons topgamma's waar we volledig achter staan. Uw apotheker sport regelmatig zelf en kan dan ook een aardige hulp bieden bij uw begeleiding. MTB, wielrennen, lopen, snowboarden, fitness, cardio, ... sport ligt ons nauw aan het hart!

5. Thuisgezondheidszorg

Wij kunnen u zeer snel aan thuiszorg middelen helpen door een snelle beschikbaarheid van verschillende duurzame en kwaliteitsvolle producten. Een greep uit het beschikbare assortiment kan u alvast vinden op http://www.belmedis.be/apothekers/brochures-tgz-producten-s92.html. 

6. De bedrijfsapotheker

Het apotheekteam van Apotheek Elpers heeft al enkele jaren ervaring in de bedrijfswereld in en rond Dilbeek/Groot-Bijgaarden. Zo is geen enkel bedrijf hetzelfde en heeft ieder zijn eigen behoeften. Wij kunnen perfect on-site een kijkje komen nemen om ons een duidelijk beeld te vormen van de noden van elk bedrijf. Dit kan eventueel  in nauw overleg met de bedrijfsarts of -verpleegkundige.
Voor meer informatie contacteer ons gerust.

Al gehoord van de bedrijfsapotheker?

Of u nu werkt voor een kleine KMO of voor een multinational, gezondheid is van primordiaal belang voor elke werknemer! Daarbij staat veiligheid en preventie op de bedrijfsvloer centraal. De (bedrijfs)apotheker kan hier een belangrijke rol spelen. Naast het leveren van kwaliteitsvolle producten geeft hij gericht advies, zowel mondeling als schriftelijk materiaal. Hij kan ook een rol spelen bij de preventie zodat er veiliger gewerkt kan worden of minder werknemers thuis moeten blijven wegens ziekte. Verder kan de apotheker advies gegeven over gelijkwaardige alternatieven voor producten in de bestaande bedrijfsapotheek zodat ook het budgettaire plaatje blijft kloppen, zonder in te boeten op kwaliteit.

Het apotheekteam van Apotheek Elpers heeft al enkele jaren ervaring in de bedrijfswereld in en rond Dilbeek/ Groot-Bijgaarden. Zo is geen enkel bedrijf hetzelfde en heeft ieder zijn eigen behoeften. Wij kunnen perfect on-site een kijkje komen nemen om ons een duidelijk beeld te vormen van de noden van elk bedrijf. Dit kan eventueel  in nauw overleg met de bedrijfsarts of -verpleegkundige.

Heeft u een kleine KMO? Geen probleem, wij stellen ook kleine EHBO-koffers op maat samen, dit in overeenstemming met de vigilerende wetgeving, maar ook in functie van uw bedrijfstak of -cultuur.

Interesse in een vrijblijvend gesprek? Bel ons op 02/466.09.16 of stuur een email naar apotheekelpers@gmail.com

7. Vervallen geneesmiddelen

Waarom horen deze producten niet meer in uw medicijnkastje?
Vervallen geneesmiddelen gebruiken kan uw gezondheid schade toebrengen. Het is dus beter ze na hun vervaldatum te verwijderen. 
Men moet ook voorkomen dat andere mensen en dan vooral kinderen met de vervallen geneesmiddelen in contact zouden komen. Daarom scheidt men bij voorkeur deze oude geneesmiddelen van het andere huishoudafval. 
Bij het regelmatig nakijken van uw gezinsapotheek kan u tijdig de nodige geneesmiddelen en verbanden vervangen, zodat u op efficiënte wijze kan reageren indien zich een noodgeval voordoet.

Vervallen of ongebruikte geneesmiddelen?

Breng ons uw vervallen of ongebruikte geneesmiddelen terug.

We bieden u een dienst van selectieve ophaling van vervallen of ongebruikte geneesmiddelen.

Hoe wordt de inzameling georganiseerd?

Deze inzameling is een gezamenlijk initiatief van de gewesten en de farmaceutische sector en is  volledig gratis.
In de apotheek verzamelen wij de vervallen en de ongebruikte geneesmiddelen in een doos die speciaal hiervoor ontworpen werd. Wanneer deze doos vol is wordt ze door de groothandelaars in geneesmiddelen meegenomen en wordt ze vernietigd. Deze ophaalactie wordt gefinancierd door de farmaceutische industrie met steun van de apothekers.

Dit alles kan natuurlijk alleen efficiënt zijn mits uw medewerking.

Wat moet binnengebracht worden?

We vragen u de vervallen of niet gebruikte geneesmiddelen binnen te brengen zonder kartonnen verpakking of bijsluiter.

We danken u alvast voor uw hulp en stellen u ook een sorteerwijzer ter beschikking waardoor u de terug te brengen producten gemakkelijk zal leren scheiden van de anderen.We beantwoorden ook graag de vragen die u zich eventueel stelt. 

  • Tabletten, gelulen en suppo's die niet genomen werden mogen binnengebracht worden in hun blister of recipiënt
  • Overschotten van zalven in hun tubes
  • Overschotten van siropen en vloeibare geneesmiddelen (neus- of oordruppels) in hun flesje
  • Overschotten van sprays of aërosols in hun spuitbus

 

1. Lege verpakkingen van geneesmiddelen

Glazen flessen selectieve ophaling aan huis (gemeente Dilbeek)

Blisters en plastic verpakkingen huishoudelijk afval (groen zak Dilbeek)
Papier, bijsluiters en kartonnen doosjes oud papier, bvb containerpark of selectieve ophaling aan huis (chiro/scouts of gemeente)

 

2. Niet geneesmiddelen

Resten van bestrijdingsmiddelen, onkruidverdelgers, kunstmeststoffen, chemicaliën klein en gevaarlijk afval in het containerpark.

Bijzondere voeding voor volwassenen of baby's, vitaminebereidingen en kruidenproducten huishoudelijk afval (groene zak Dilbeek)

Een gezamenlijk initiatief van de apothekers, de groothandelaarsverdelers, de geneesmiddelenindustrie en de gewestelijke overheden.

 

Video: